Още по темата

София се събуди със сняг тази сутрин и в истинска зимна обстановка. В Драгоман, Велико Търново, Разград и в още редица области също преваля сняг.

Снежна покривка няма да се натрупа в градовете, не е толкова студено и снегът бързо се топи, макар да падаше и на парцали на места. 

10 см снежна покривка има на границата между областите Габрово и Стара Загора. Тежкотоварни автомобили закъсаха, защото пренебрегнаха забраната за преминаване на автомобили до 12 тона. По-сложно е на северния склон на Шипка. Всички са с летни гуми, а шофьорите казват, че априлският сняг ги е изненадал. Те затрудняват движението, снегорини чистят от рано сутринта. Препоръката е да се внимава и при "Хаинбоаз". 

Източник: Nova.bg

Причина за това е циклонът "Петер", който остави бяла пелена в много части на Европа и нанесе тежки щети. 

В Монтана пък удари градушка. 

В източната половина от страната преди обяд все още ще има валежи, докато на запад ще спира да вали и облачността ще се разкъсва.

Духа умерен северозападен вятър и заради него трябва да сме добре облечени.

Заради априлския сняг пуснаха парното

Следобед пак ще вали, в планинските райони – сняг.

Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса, така че обличайте се топло. Дневните температури ще са в интервал от 7 до 12 градуса, предаде NOVA.

Синоптичката на NOVA показва снега, който е събрала от една от колите на колегите си, дошла от високите части на София рано
Синоптичката на NOVA показва снега, който е събрала от една от колите на колегите си, дошла от високите части на София рано Източник: Nova.bg

Ето и обстановката в Разград: 

Планините днес ще са опасно ветровити със временно и бурен вятър. Ще е облачно и ще вали сняг. Ще застудява.

През почивните дни ни чакат мразовити сутрини с до 0 градуса, кратки превалявания ще има в неделя и понеделник следобед. За почивните дни очакваме студени и условия за образуване на слана. 

Из "Фейсбук": Сняг през април?! Искаме пролет без цензура

Във вторник вече синоптиците обещават по-трайно затопляне. 

Зимата се завърна в почти цяла Европа.

Сняг валя в Централна и Източна Европа, като на места в Полша и Черна гора снежната покривка в градовете стигна до 25-30 сантиметра.

В Германия на места натрупа 15 сантиметра. Това предизвика проблеми в транспорта и прекъсване на електрозахранването.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg