Още по темата

Пътната обстановка у нас постепенно се възстановява след поредния обилен снеговалеж във вторник срещу сряда, когато бе прекъсната връзката между Северна и Южна България, а републиканската мрежа бе затворена за тежкотоварни автомобили над 12 тона, както и всички проходи. 

За днес е обявен жълт код за 13 области в Северна и Източна България за сняг, вятър и поледици. По-късно НИМХ към БАН промени кодовете и обяви предупреждение от първа степен и за Западна България и така общо 19 области са с предупреждение. Очаква се обаче максималните температури на места да са около плюс 1 градус. 

Все още обаче е ограничено движението на всички автомобили на територията на Бургаска област.

Затворена за движение е и автомагистрала ”Тракия” от пътен възел „Зимница” до Бургас.

Целият район в северозападната част на Варненска област остава затворен за движение, проходим обаче е пътят Варна-Добрич.

Затворени и за леко коли, и за тежкотоварни камиони над 12 тона, са проходите „Върбишки”, „Златишки”, Дюлински”, „Ришки”, „Троянски”.

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават недобросъвестни шофьори на тирове. Образувала се е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства.

В София и в момента работят над 80 снегорина. Обработват се общинските пътища в Нови Искър, Панчарево и Витоша, както и на южната дъга на Околовръстен път.

От днес учениците в София се връщат в класните стаи.

В Бургас обаче ваканцията е удължена до понеделник. 

Грипната ваканция на учениците в Русенско също се удължава до 13 януари, включително.

Ваканцията продължава и за децата от Силистра, Шумен, Димитровград, Търговище, Кърджали, Хасково, Ямбол, Перник, Пловдив и Стара Загора.

Причините са влошените метеорологични условия, ниските температури и грипната вълна, която все още не е отминала напълно.