С ъчетаването на някои продукти допринася да бъде извлечена най-голяма полза от тях и така да бъдат избeгнати редица болести, каза диетологът Роб Хобсън, цитиран от в. "Дейли мейл".
Полезните съставки на храните се освобождават в процеса на дъвчене и храносмилане под действието на ензими. Готвенето също улеснява усвояването им.
Суровите моркови, например, са отличен източник на фибри, но готвенето им дава възможност на организма да извлече повече от полезните каротиноиди. Подобен ефект има и комбинацията на някои полезни съставки.
Например, знаете ли, че зеленият чай трябва да се пие с лимон, защото той улеснява усвояването на антиоксидантите?
Интересно е, че комбинацията от сьомга и сметана също е много полезна.
Вижте всички най-добри комбинации от храни в нашата галерия с пълни обяснения защо
Вижте още съвети за стройна фигура от звездите:
Специалната диета на Бионсе
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!