М ного хора смятат, че контролът на порциите е важен фактор за загубата на килограми, а ограниченията от най-различни вкусни храни по време на здравословна диета са напълно задължителни.
Според известният кулинар Лиса Лилиън свалянето на 10 килограма за 4 седмици е напълно възможно и то без да се намалява количеството храна, пише "Екзаминър".
"Необходимо е просто да се подбира по нискокалорично меню“, смята специалистът.
По думите ѝ замяната на тестените и сладки храни със зърнени и тофу изделия с високо съдържание на фибри е първата стъпка към промяната на теглото и постигането на желаната форма.
"Номерът не е да не се храним, а да заменим вредната храна с полезна, толкова е елементарно", коментира Лилиън.
Всевъзможни диети съветват хората рязко да намалят количеството прием на храна, но според Лиса това няма общо с отслабването, а само затормозява организма и забавя метаболизма.
"Когато сме гладни, можем да отворим хладилника, да извадим нужните продукти и да си приготвим една огромна купа със салата, без да се притесняваме къде ще я поберем. Въпросът е да не изядем един сладък шоколад с лешници или някое парче торта. Не трябва да броим калории, трябва да следим какво слагаме в устата си", подчертава Лилиън.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!