Ка айски специалисти твърдят, че кайсиите са най-полезният
хранителен продукт, предаде сайтът Glob-News.ru.
Според учените
плодът поддържа сърцето здраво и кръвоносните
съдове с добър тонус.
Тайната се крие в калия, който влияе директно на
кръвоносните съдове и кръвното налягане, а също и в пектина,
който извежда токсините от организма.
В кайсиите се съдържа също
желязо. Те са ценен източник на йод, с голяма концентрация на на фосфор и магнезий.
Тази смес може да се превърне в истинско спасение за
хора с анемия и за бременни.
Ако нивото им в
тялото не е достатъчно, започват проблеми с обмяната на
веществата, а костите се разрушават по-лесно.
Китайските учени препоръчват кайсиите да се консумират не
само пресни, но и сушени.
Пресният плод е богат на калий и е
полезен при сърдечносъдови болести.
А сушените кайсии засилват
кръвообращението, помагат при аритмии, след прекаран инфаркт.
Медиците препоръчват кайсиите и по време на епидемии от
инфекциозни заболявания.
Бетакаротинът предотвратява развиването
на онкологични заболявания и на сърдечносъдови болести.
За да се задоволи дневната нужда на организма от витамин А,
е достатъчно да се изядат по 300 грама кайсии, са установили
учените.
Кайсиите - новата суперхрана
Този плод поддържа сърцето здраво и добър тонуса на кръвоносните съдове
19 март 2013, 15:26
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!