О бичаме да похапваме плодове, но е много неприятно, когато те губят свежия си цвят, след като престоят известно време.
В такъв случай важно е да знаете, че е добре да държите в хладилника плодове като ябълки, круши, ягоди, сини сливи, киви.
Дори и в хладилника обаче ябълките бързо почерняват.
Ето как може да възпрепятствате това.
Преди да приберете ябълките, които са ви останали в хладилника, потопете ги в купа с вода и две лъжици мед.
В меда има съставки, които пречат на ензимите, причиняващи разваляне на плода.
Авокадото също е сред капризните плодове.
Разрязано на две, то бързо почернява.
Когато режете авокадото, винаги оставяйте костилката, вместо да я изхвърляте.
Така авокадото ще почернее по-бавно.
Всички хитрини, с които ще запазите свежестта на плодовете, вижте във видеото.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!