З а първи път столичани и гости на столицата ще могат да се насладят на "Дни на френската гастрономия и продукти". Събитието ще се проведе на 21 и 22 ноември пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София), бул Бански №1.
Тази инициaтива се провежда непосредствено след посрещането на новото божоле. Както повелява традицията, младото вино се отваря всяка година на третия четвъртък от месец ноември. Това е повод за празник, който и българската публика споделя.
В неговото популяризиране участва активно Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК), която ежегодно организира мащабен коктейл по този повод. Тази година ФБТИК реши да разшири формата и да превърне празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина, достъпни за широката публика.
Събитието ще започне с традиционния коктейл в четвъртък вечер (20 ноември) за партньорите на Камарата, а в следващите два дни пред Музея за история на София ще се проведе изложение и дегустация на френски продукти.
В две отоплени шатри българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.
Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. Ще се предлагат и детски занимания и ателиета през целия съботен ден, за да могат децата да се възползват от събитието.
Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукти. Изложението ще бъде отворено в петък от 11.00 ч. до 21.00 ч. и в събота от 09.00 ч. до 21.00 ч.
Инциативата се организира от ФБТИК заедно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол.
Заповядайте да откриете неповторимия френски вкус!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!