Т я не може без моркови за "манджичките" и супите и вярва, че не е нужно да си учил за готвач, за да сготвиш вкусна домашна храна за любимите си хора. Тя е Диди.
През 2000 г. Диди става трета в конкурса "Мис България". Работила е като модел, а е завършила "Мениджмънт на персонала".
Владее английски и италиански, както и руски език, но не защото го е учила, а защото баба й по майчина линия е украинка.
През септември 2007 г/ с омъжих за голямата си любов Ангел, а през август 2008-а ражда сина им Теодор.
След майчинството за кратко работи като екип гости и репортер в едно от предаванията на БНТ, след което и в "Часът на мама". По време на снимките на предаването забременява с дъщеря й Габриела.
Тази есен е начало на много нови неща в нейното семейство – Тео е първокласник, Габи започва да ходи на ясла в началото на октомври, а тя започна своя кулинарен влог към продуцентска компания 7Talents и често виждаме видеата й с различни вкусни и лесни рецепти във VBox7.com.
Какво разказа Диди за новото си начинание, за семейството и вдъхновението за влог, разказа тя в интервю на Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg
- Здравей, Диди! Всички те познаваме от малкия екран и „Часът на мама“, а сега те виждаме в нова светлина – с онлайн влог във Vbox7.com. Как реши да смениш попрището от телевизията в интернет?
- Истината е, че ме потърсиха продуцентите от 7Talents и ме накараха да повярвам в себе си и да пробвам това ново начинание. Замислете се, че във времето, в което живеем, интернет е по-достъпен, отколкото телевизията. Телевизията е друга тръпка и който е опитал от нея - остава завинаги свързан и пристрастен. Не съм я сменила завинаги - никога не се знае какво е планувала съдбата и дали ще се впуснеш в това, което ти предлага.
- Какво те вдъхнови да станеш част от лицата на 7Talents – какво ти дава влогърството и предполагаше ли, че толкова бързо ще се развие целият проект?
- Вдъхновиха ме продуцентките. Има хора, с които си пасваш от първите минути, в които се запознавате. Химия! Една от тях познавах от работата ми в "Часът на мама" и някак лесно се приобщих към останалите.
Не мога все още да кажа какво ми дава влогърството, защото съм много нова и аз самата все още се лутам и чудя дали това, което представям, е добро. Така ли трябва да се случва, да изглежда? Знам обаче какво искам да носи като послание, като усещане. Искам да покажа на хората, че има лесни, бързи, вкусни идеи за храненето на семейството. Че готвенето се случва и с висящо и ревящо 2-годишно на крака ти. Че не само техните деца разхвърлят, не само те нямат време за дълго готвене, че готвенето може да не е досадно, а напротив - дори забавно и разтоварващо. Не е нужно да си учил за готвач, за да сготвиш вкусна домашна храна за любимите си хора.
- Интересен факт е, че ти си трета по красота в България през 2000 г. след конкурса „Мис България“, а изведнъж те виждаме в кухнята, обградена от много подправки и две прекрасни дечица. Как се случи така?
- То не е съвсем „изведнъж”. Просто човек израства и пораства. Тогава бях много малка, тепърва „прохождах”, изживях своя път и нещата се случиха съвсем плавно. Училището, любовта, университета, модата, работата ми като стюардеса, сватбата ми, работата ми като мениджър, раждането на сина ми, работата в „Часът на мама”, раждането на дъщеря ми. Подправките винаги са били около мен, защото винаги съм обичала да готвя. Още в началното училище готвех боб чорба и пържени яйца с червен пипер.
- Коя корона е по-тежка – на красотата, или на домакинята и всъщност... не може ли в крайна сметка двете неща да се съвместят – стоенето на печката и пред огледалото?
- Разбира се, че по-тежка е „короната” на домакиня и майка. Отговорностите, грижите, притесненията са в пъти по-големи. Мисля, че нещата могат да се съвместяват стига да имаш желание и да не се страхуваш да искаш помощ, дали от половинката си, от майка си, от приятелка. Съвсем скоро се проведе Sofia Fashion Week и там се видях с Ваня Пейчева, която стана Мис България в същият конкурс, в който аз станах трета. Тя ми каза, че имам фен клуб в Пазарджик, където живее, и аз останах шашната. Сподели ми, че с нейните приятелки ме следят във "Фейсбук" и ми се възхищават. Смутих се, но се замислих, че ако правиш нещо, което ти доставя удоволствие, позитивно настроен си към живота и хората, можеш да съвместяваш на пръв поглед невъзможни неща. Тя например също е отдадена съпруга и майка на 2 прекрасни момчета, а има изключително успешен фризьорски салон. Просто в един момент пренареждаш приоритетите си.
- Занимаваш се с кулинарен влог, затова – без кой продукт в кухнята не можеш?
- Хм... зависи... без морков за „манджичките” и супите. От подправките много харесвам ригана.
- А кое е най-любимото ти ястие?
- Обожавам всякаква морска храна. Както казва една от най-добрите ми приятелки Маги - „всички боклуци на морето” – миди, раци, скариди, калмари, октоподи. Суши мога да ям всеки ден и няма да ми омръзне.
- Дай ни една бърза рецепта за усмихнат ден.
- Мен всичко може да ми направи хубав деня. От усмивката на децата ми, до някой кестен, който пада в локвата до мен. Старая се да не губя способността да забелязвам малките неща, защото те могат да те усмихнат най-широко. Просто човек трябва да е позитивно настроен. Днес например, докато шофира, спрях на пешеходна пътека, защото на нея пресичаше едно бездомно куче. Сам само. Е, как да не се усмихнеш? Позитивизъм + любима песен, положителна настройка, че всичко се случва с причина и точно така трябва да стане.
А ето и една бърза рецепта за кроасанчета от Диди:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!