Т радиционното българско ястие дроб сарма, и то с кайма, ни предлага да сготвим Милена, Обикновено то се приготвя за Гергьовден. Повечето хора в днешно време не желаят да я приготвят с агнешко, а каймата е страхотна алтернатива.
Нужните продукти са:
2 яйца
1 кафена чаша ориз
1 глава лук
1/2 пакетче краве масло
5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. червен пипер
джоджен
и 300-400 грама кайма
В най-новото си видео в канала da_sgotvim_s_milena кулинарката ни показва стъпките за това.
Започваме със ситното нарязване на лука. След като го нарежем, добавяме маслото в тиган, където добавяме щипка сол, малко вода и лука, за да се задуши. Веднага щом започне да омеква, добавяме предварително измития ориз. Задушаваме още няколко минути, като не спираме да разбъркваме. След това ги сваляме от огъня и ги изсипваме в тавичка. Продължаваме със смесването на яйцата, киселото мляко, червения пипер и джоджена. След като ги смесим, добавяме каймата в тавичката с лука и ориза, разпределяме я равномерно и след това поливаме със сместа от яйцата и млякото. Разбъркваме обилно и пъхаме нашата дроб сарма във фурната. Печем в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 25 минути. Вярно е, че не е едно от най-естетически красивите ястия, но обещаваме, че ще е много вкусна с малко кисело мляко и черен пипер.
Да ви е сладко!
А за десерт може да изпробвате
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!