Новото Suzuki - Baleno с официален дебют в България
Източник: netinfo
0

Н а 17 май в Хотел „Вила Екатерина”, гр. Вакарел, само на няколко километра от столицата, се състоя официалната премиера за България на най-новия модел на Suzuki - Baleno, който идва с амбицията да защити имиджа на японската марка като един от водещите производители на компактни автомобили.
Домакин на това стилно събитие беше фирма "Миркат" ООД – официален вносител на марката у нас.

Г-н Джордж Папаконстантину, Генерален мениджър поздрави гостите и припомни, че преди точно една година компанията представи най-новото поколение на легендарния SUV – Vitara, като с този модел от Suzuki припомниха за своята експертиза в разработването на 4х4 автомобили, а днес Baleno се явява като доказателство и на повече от 60-годишният опит на японския производител в разработката на компактните модели.

Г-н Илиян Иванов, Ръководител Отдел продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа в  "Миркат" ООД, направи подробно представяне на модела пред гостите, сред които имаше много журналисти и партньори на компанията вносител. След презентацията гостите имаха възможността сами да се убедят в качествата на Baleno като на тяхно разположение бяха три тестови коли.

Ето и акцентите:
 

Дизайн

При разработването на Suzuki Baleno вниманието е било насочено към създаване на идеалния хечбек, който да притежава елегантен силует в съчетание с достатъчно пространство и максимална наслада от шофирането.

Дизайнерите на Suzuki Motor Corporation оформят тази идея в темата "Liquid Flow", тъй като само енергията от движението на водата може да пресъздаде посланието за хармонизирана сила.

Това се вижда и в силуета на новото Baleno – ниския и широк профил на автомобила подчертава внушението за сила, характерно извитите линии изразяват динамичната енергия. Този изискан дизайн създава впечатление за мощ и елегантност едновременно.

Като стандартно оборудване Baleno има спойлер на покрива с вградена стоп-светлина, който още при пръв поглед към автомобила категорично заявява енергичния му дух.

В екстериора правят впечатление елементи в хром, които завършват по най-добрия начин модерната визия на Baleno. Още при базовото ниво на модела са налични хромирани линии в предната решетка и във вратата на багажника, а при най-високото ниво на оборудване, са включени и дръжки на вратите в хром.

Със своите плавно-извити линии вътрешното оформление на автомобила също напомня за темата "Liquid Flow". Акцентите в сребрист цвят подчертават елегантността на купето.

Светлините на новото Baleno не изневеряват на общата хармония в екстериора на автомобила и веднага се забелязват интегрираните в HID фаровете LED дневни светлини оформени с плавна извивка. От базово ниво новия хечбек на Suzuki идва със светлини „Изпрати ме до вкъщи”, които са изключително удобни при ползване на превозното средство в тъмната част на денонощието.

Комфорт и комуникации

Комфортът, който предоставя новото Baleno се усеща най-осезаемо във вътрешното пространство. Изключително просторно купе, което осигурява максимален комфорт както за пътниците на предните седалки, така и за тези отзад. Разстоянието от 805 мм между основите на предната седалка и задната седалка дава може би един от най-добрите в класа простор за колената на пътниците.

Съвсем категорично обаче, със своите 312 мм разстояние на отвореното пространство в основите на задните врати Baleno заема водеща позиция пред своите директни конкуренти. Suzuki Baleno е победител и в още една категория – багажното отделение. На ваше разположение са от 355 до 1 085 литра гъвкаво пространство за багаж.

Всички тези върхови постижения в показателите за комфорт на автомобила идват в една съвсем компактна форма с дължина 3 955 мм, широчина 1 745 мм, височина 1 460 мм и междуосие 2 520 мм.

Звучи почти невъзможно, но съчетанието от максимален простор и компактни размери се дължи на изцяло нова платформа на Suzuki, която позволява ефективно използване на пространството.

Новото Baleno изненадва аудиторията и по още един показател – тегло. То е по-леко с 170 кг в сравнение с другия компактен модел на Suzuki – Swift. Благодарение на TECT (Total Effective Control Technology), технология, която Suzuki представи миналата година при модела Vitara, моделът е оборудван с изключително лека и яка рамка, която осигурява максимална защита на пътниците в случай на удар.

Напълно във философията на японския производител, в Baleno ще намерите нищо повече от всичко нужно, при това само на една ръка разстояние. Модерен мулти-информационен дисплей, в който при най-високото ниво на оборудване на модела е интегриран 4,2-инчов LCD цветен дисплей за предаване към водача на информация за моментното състояние на автомобила.

В това ниво Baleno идва и със система за безключов достъп и стартиране.

Още при базовото ниво разполагате с Bluetooth като част от фабричната стерео уредба с радио и CD-MP3, а при GLX нивото вече разполагате със 7-инчов мултифункционален тъч дисплей със синхронизация на смартфон и навигационна система.

Към този екран е свързана и камерата за задно виждане, което прави паркирането на автомобила и движението на заден ход изключително лесно и безопасно.

Новото Baleno е единственият модел в категорията на компактните автомобили, който ви предлага включена в оборудването система с адаптивен круиз контрол с управление от волана.

Базовото и средното ниво на оборудване са с климатик, а при най-високото ниво имате на разположение климатроник.

Двигатели и скорстни кутии

Новото Baleno е малкото технологично чудо на Suzuki. В гамата на модела има два изцяло нови двигателя, които постигат по-добри динамични характеристики и по-добра горивна ефективност като запазват напълно удоволствието от шофирането:
- нов еднолитров BOOSTERJET 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване
- нова SHVS полу-хибридна система

След Vitara S новото Baleno е вторият модел на Suzuki, който използва новата BOOSTERJET технология. Двигателят 1.0л BOOSTERJET ви кани за едно наистина вълнуващо преживяване зад волана.

Изключително динамичен двигател с максимална мощност от 112 к.с. и 5 500 оборота в минута. Този нов двигател има компактни размери и предлага 170 Нм въртящ момент на разположение в диапазона 2 000- 3 500/мин. Вредните емисии са от едва 103 г/км при 5-степенна механична кутия и 109 г/км при и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Този двигател ви предлага всичко, което очаквате от дизелов агрегат - горивна ефективност и динамично поведение, което е станало възможно с помощта на малка денивелация и турбокомпресор, който произвежда допълнителна мощност.

Baleno се предлага и с нов 1.2-литров мотор DUALJET - двойна инжекция бензинов двигател с подобрена топлинна ефективност, който отделя вредни емисии от 98 г/км при 5-степенна механична кутия и 99 г/км при безстепенната автоматична трансмисия (CVT). Максималната мощност тук е 90 к.с., а въртящият момент 120 Нм. Много интересен е хибридният вариант SHVS, която използва интегриран генератор Starter (ISG), който съдейства на двигателя при стартиране и ускоряване на машината, и генерира ток при регенеративното спиране. Системата използва компактна, високо производителна литиево-йонна батерия, поставена под предната седалка.

Този вариант има още и старт/стоп функция, която позволява плавно и тихо рестартиране на двигателя. Стойностите на вредни емисии тук са сведени до 93 г/км. Хибридният вариант се предлага само с 5-степенна механична скоростна кутия.

По отношение на разхода на гориво новото Baleno отново се представя отлично – в цялата гама на модела разхода при комбиниран режим е от 4,0 до 4,7 л/100км.

Категорично можем да заявим, че този модел е икономичен и екологичен, без да жертва и грам от удоволствието, което носи пъргавото шофиране.

Безопасност

Може категорично да заявим, че за Suzuki няма нищо по-важно от безопасността на пътниците в автомобила и пешеходците. Baleno идва със 6 въздушни възглавници и всички съвременни системи за контрол на пътното поведение на автомобила като стандарт, а при най-високата версия имаме и Radar Brake Support, която вече познаваме от Vitara. Няма друг модел в този клас, който да се похвали с подобна система. RBS разпознава когато пред автомобила има неподвижно препятствие и в зависимост от ситуацията предупреждава водача на четири нива, като включително може напълно да спре автомобила.

Богато оборудване и цени

По всичко личи, че Baleno много бързо ще предизвика интереса на клиентите с предпочитание към компактните превозни средства, защото моделът успява да съчетае привидно съвсем противоположни качества – водещо за класа си пространство и впечатляващ дизайн, категорично икономично и изключително динамично шофиране, сигурност и забавление. Трудно ще намерим друг автомобил, който да ни предложи всичко това. Baleno разчупва всички представи за практичен хечбек и с него не се налага клиентите да избират между разума и емоцията.

Вносителите от  "Миркат" ООД правят модела още по-желан, предлагайки доста атрактивна ценова политика за модела. Позициониран между Swift и SX4 S-Cross, стартовата цена на Baleno е 22 490 лв с ДДС и включено ценово предимство ECO BONUS. В най-луксозното си изпълнение моделът се предлага на цена от 34 190 лв. Предвид изключително богатото оборудване на модела още в стартовото ниво, тази цена е и доста конкурентна и за сегмента.

В заключение

Безспорно Suzuki Baleno е много добре замислен и изпълнен хечбек, който успешно ще се впише в автомобилната гама на японския производител и ще заеме своето достойно място в новата история на марката, чието начало бе поставено миналата година с легендарното завръщане на Vitara.
Убедете се сами в силата на допълващите се противоположности на новото Baleno и заповядайте в най-близкия до вас шоурум на Suzuki !

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 4 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 5 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Свят Преди 9 часа

Турският външен министър се срещна в Катар и с лидера на палестинската ислямистка групировка

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

България Преди 9 часа

Националната здравна стратегия 2030 посочва конкретните резултати, които трябва да бъдат постигнати

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

България Преди 10 часа

Димитров наистина страда от психично заболяване

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Любопитно Преди 10 часа

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско

Нови мащабни санции срещу Иран

Нови мащабни санции срещу Иран

Свят Преди 10 часа

САЩ налагат санкции срещу иранската програма за безпилотни летателни апарати

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Свят Преди 10 часа

СЗО определи ставащото като повод за "изключително притеснение"

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

Свят Преди 10 часа

Върховният лидер аятолах Али Хаменей има последната дума за ядрената програма на Техеран

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

България Преди 11 часа

Йохансон: Ние работихме за това заедно, но не сме доволни

Това е най-тъжната снимка на годината

Това е най-тъжната снимка на годината

Свят Преди 11 часа

"Тази жена привлече вниманието ми, тъй като държеше тялото на малкото момиченце и отказваше да го пусне"

Женско лице

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Технологии Преди 11 часа

Замисляли ли сте се колко плашеща е всъщност модерната еволюция

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

България Преди 12 часа

Радев коментира и все още растящия сектор на ипотечното кредитиране

а

Мракът се завръща: Обявиха премиерата на „Гарванът“

Любопитно Преди 12 часа

Повече информация за дълго чакания филм четете в следващите редове

Оставете на хората малко лично пространство, моля!

Какво е "Хотел за възрастни" и провокира ли твърде шумна атмосфера във ваната?

Любопитно Преди 12 часа

Добре де, и при вас, и при нас основната идея е една и съща