Качествените мултивитамини: гаранция за железен имунитет!
Източник: netinfo
0

- Всички знаем, че съвременният човек не се храни достатъчно качествено, какво бихте препоръчали, за да се попълни недостигът на хранителни нужди в ежедневния хранителен режим на всеки човек?

- Съвременната хранителна индустрия произвежда и бълва на пазара атрактивни на външен вид храни и напитки, които в голямата си част съдържат вредни за организма вещества – ксенобиотици, които са чужди субстанции и не се срещат в живата природа. Повечето от тези технологични добавки съвременният човек поглъща ежедневно.

Те са синтезирани изкуствено и силно ерозират при редовен ежедневен прием здравето на хората. Нещо повече, те кумулират в организма и трудно могат да бъдат елиминирани.

Без да искаме ние ежедневно приемаме значителни количества консерванти, оцветители, стабилизатори, ароматизатори, киселини и основи, емулгатори, набухватели, уплътнители, желиращи агенти и мн. други технологични добавки.

Нашият организъм няма нужда от тези вещества, те са чужди на неговата природа. Това е една от основните причини за бума на алергичните, автоимунните и раковите заболявания сред хората през последните няколко десетилетия, което несъмнено съвпада с началото на ерата на тоталната химизация на нашия бит и хранене.

Здравословното хранене изисква балансиран прием на основните макро и микронутриетни – въглехидрати, белтъчини, мазнини, витамини, електролити и олигоелементи, за да осигури на организма нормално развитие и поддържане на добър имунитет.

Често обаче този прием е нарушен, било поради нездравословни хранителни навици и стил на живот, било поради недоимъчно хранене и т.н.

Затова се налага понякога организмът да бъде подпомогнат чрез допълнителен прием на витамини, микроелементи и минерали, които да подсилят имунитета, особено при наличие на остри и хронични заболявания, епидемии, малнутриция, изтощение или продължителен отрицателен психо-емоционален стрес.

В тези случаи добавката на витамини и микроелементи подобрява състоянието на хомеостазата – вътрешната среда, чрез оптимизиране работата на ензимите и ендокринната система. Това води до подобряване на обмяната на веществата в организма и до укрепване на имунната система.

- Много се говори напоследък за мултивитамините и за това каква точно е тяхната полза. Вие какво мислите по този въпрос?

- Моето мнение е, че когато геномът е здрав и няма възникнали заболявания, в идеална среда и условия, организмът е една съвършена саморегулираща се система.

За съжаление поради замърсяването на околната среда и рязкото влошаване на екологичното равновесие, поради лошия стил на живот с много вредни навици на една голяма част от населението в индустриалния свят е необходим допълнителен прием на витамини и олигоелементи, за да се поддържа добра виталност и здраве, и да се елиминират или да се забавят процесите на стареене и отключването на патологични болестни процеси.

В този смисъл съм абсолютен поддръжник на допълнителното суплиментиране с микронутриенти, особено когато здравето е разклатено и съпротивителните сили на организма са отслабнали и изтощени.

- Как мултивитамините се отразяват на имунитета и общото здраве на човека?

- Чрез стабилизиране на вътрешната среда – хомеостазата и чрез мобилизиране на собствените възможности на организма да се справи с проблема. Това означава, че се подобрява работата на ензимите, хормоните и имунната система.

Повишава се устойчивостта на организма към външни рискови фактори и ендогенно обусловени патологични процеси, които биха могли да увредят здравето на даден индивид.

- Често хората се притесняват да приемат мултивитамини, защото са „пълни с химия“. В аптеките, обаче, могат да се намерят и висококачествени мултивитамини от натурални източници. Какво мислите за този тип продукти?

- Понякога хората имат право да се притесняват, защото на фармацевтичния пазар и на този на хранителните добавки се появиха много фирми с неясен произход и не изцяло доказани чрез проверката на времето положителна ефективност на техните продукти…

Когато обаче са използвани високи технологии за извличане на екстрат от естествени продукти с доказан антиоксидантен ефект и този високо ефективен екологично чист екстрат е направен пак с помощта на високите технологии под формата на таблетки, капсули, сиропи, унгвенти и т.н., стойността на такъв продукт се повишава многократно, усвояемостта от страна на организма е естествена, много по-пълна и по-ефективна.

Рискът от възникване на алергична реакция и/или автоимунен отговор е сведен до минимум.

- Важно ли е формулата на мултивитамините да е с много богат състав?

- Това е добре да бъде направено, но не е задължително условие. Доказано е, че най-силен антиоксидантен ефект имат следните субстанции и микроелементи: аскорбиновата киселина /вит. С/, алфатокоферола /вит. Е/, бетакаротена, който се съдържа в растителните храни и е/предшественика на ретинола /вит. А/, който пък от своя страна се съдържа само в храни от животински произход, селенът, цинкът, флавоноидите, каратеноидите, полифенолите и т.н.

Тук обаче трябва да се подчертае факта, че не важи правилото „Колкото повече, толкова по-добре”, защото предозирането може да доведе до отрицателни последици за организма. Всичко трябва да е балансирано и да е под периодичен медицински контрол.

- Защо е важно мултивитамините да са с бързо усвояване?

- Защото по този начин в организма се резорбират по-пълно активните съставки и положителният ефект настъпва по-бързо.

Това означава, че бързо усвоимите вещества са по-функционални, по-естествени и по-близки до природата на организма.

- Безспорен лидер в мултивитамините от натурални източни са мултивитамини Alive! Защо ги препоръчвате на хората? 

- Мултивитамините Аlive познавам отскоро, изчетох много информация за тях, прочетох много мнения във форумите. В огромната си част тази информация е положителна и с висока надеждност.

В тези продукти, освен витамините и минералите са включени и много други естествени антиоксиданти, които се съдържат в зеленолистните зеленчуци, боровинките, къпините, ягодите – фолат, флавоноиди, каротеноиди, полифеноли, протеини от уникални водорасли и гъби и всичко това премесено чрез висока технологична обработка с естествени храносмилателни ензими за по-лесна усвояемост.

Няма регистрирани странични ефекти, приемът е изключително функционален – по 1 таблетка дневно. Не на последно място предимство на този продукт е и разумната цена.

На практика за по малко от 50 стотинки на ден, човек си подсигурява всичко необходимо за поддържане на добър имунитет и добра резистентност срещу болестите.

Една таблетка Alive на ден обезпечава на организма прием на всички необходими полезни вещества, което съчетано със здравословен начин на живот и хранене гарантира с висока надеждност на индивида добро здраве и стабилен имунитет.

Повече за мултивитамините Alive! може да прочетете ТУК.

 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Отиде си виден български режисьор&nbsp;</p>

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

България Преди 1 минута

Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч.

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Свят Преди 9 минути

Министърът и неговото ведомство отказаха коментар по случая

<p>Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за смъртта на Ани и Явор</p>

Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за катастрофата с две жертви на "Сливница"

България Преди 45 минути

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

ЦГМ затяга контрола: Патрули ще следят за неправилно паркиране в София

България Преди 1 час

Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

"Зомби болестта на елените": Двама ловци умират от рядко заболяване

Любопитно Преди 1 час

Мъжете хванали болестта от северноамерикански елени, заразени с хронична болест на изтощение

<p>Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради Тейлър Суифт</p>

Ким Кардашиян загуби повече от 100 000 последователи заради песен на Тейлър Суифт

Любопитно Преди 1 час

43-годишната Кардашиян все още не е коментирала ефекта на песента върху социалните ѝ медии

коклюш

Първи случай на коклюш във Велико Търново

България Преди 1 час

Диагностициран с болестта е 17-годишен младеж

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

Коалиция "БСП за България" се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 1 час

Корнелия Нинова коментира, че тръгват с амбицията да печелят доверието на хората

<p>Април или януари: Половин метър сняг падна в Италия (ВИДЕО)</p>

Месец след началото на пролетта: Половин метър сняг падна в Италия

Свят Преди 1 час

Максималните температури не надвишават 9 градуса, обмислят да отворят отново ски пистите

Порой и ужасяващи бури в Китай

ООН: Азия е най-пострадалият регион от климатичните промени

Свят Преди 1 час

Основната причина за жертвите и икономическите загуби са наводненията и бурите

а

Грозни пижами и космати чехли: Младежите в Китай на бунт с "груби" работни облекла

Любопитно Преди 1 час

Защо младежите в Китай се бунтуват четете в следващите редове

<p>Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми</p>

"Вероятно просто ще умра тук": Политически затворници в Беларус страдат от сериозни медицински проблеми

Свят Преди 1 час

Беларус започна жестоки репресии срещу опозицията, след като в цялата страна избухнаха масови протести след изборите през август 2020 г.

Публикуваха в "Държавен вестник" указа на президента за промените в служебния кабинет

Публикуваха в "Държавен вестник" указа на президента за промените в служебния кабинет

България Преди 1 час

Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи

<p>Революционно - туристите вече ще влизат във Венеция с билети</p>

За първи път в историята - туристите вече ще влизат във Венеция с билети

Свят Преди 2 часа

Целта е да се намали натиска върху италианския град, който се задъхва под тежестта на масовия туризъм