Н ово британско проучване показва, че в 63% от пробите, взети от купен от магазина хляб, има поне един пестицид. При 17% от пробите има два или повече химикала.
След 2000 г. токсините са се увеличили два пъти, се казва в изследването. Тези резултати се отнасят за биопродукти.
Учените твърдят, че замърсяването с пестициди се пренася от токсините ма полето, където не се спазват правилата за биологично земеделие и има възможност за разпространение на отровите при съхранение на зърно, брашно или когато се приготвя хляб.
Предишни изследвания потвърждават, че макар и малко количество пестициди може да има отрицателен ефект върху здравето. Експерти от Оксфорд препоръчват консумацията на хляб да се избягва или поне да бъде ограничена. /БГНЕС
/
Всеки 3-ти хляб от фурна има следи от пестициди
Ново британско проучване показва, че в 63% от пробите, взети от купен от магазина хляб, има поне един пестицид. При 17% от пробите има два или повече химикала.
21 юли 2014, 16:16
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!