К анела е широко разпространена подправка, която намира медицинско приложение при раздразнен стомах, диария и повишено натрупване на газове в червата и чувство на подуване.
Канела се прилага също и като средство за стимулиране на апетита.
Притежава антибактериални и противопаразитни свойства, които обуславят приложението при различни бактериални и паразитни инфекции, разбираме от новото видео от канала "Баба знае" във Vbox7.com
Вижте 10 изненадващи факта за канелата в изкусителни снимки
Канела влиза в състава на кремове, които се използват при мъже, страдащи от преждевременна еякулация.
За по-добро здраве
Канелата се извлича от кората на специално семейство дървета Cinnamomum, които растат предимно в Югоизточна Азия.
Канелата е на второ място по съдържание на антиоксиданти сред всички подправки. Може би е и най-старата подправка в света.
Комбинацията от мед и канела освен че е вкусна, се използва и за отслабване. Рецептата е проста:
1 ч.л. натурален мед, 1/2 ч.л. канела и 1 чаена чаша вода. Смесете канелата и меда в малък съд. Сложете сместа на котлона да се затопли. Добавете водата. Прецедете и разделете на две.
Едната част изпийте 30 минути преди закуска, а другата преди лягане, без да я затопляте отново.
При гърлобол
Антибактериалното действие на канела я превръща и в подходящо средство за лечение на гърлобол и настинки. Приемът ѝ се съпровожда и от приятен загряващ ефект.
Вижте още:
Плодчето, което лекува диабет, безсъние, алергии и още
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!