К омбинация от уравнения, лабораторни експерименти и изпитания на живо - всички тези способи са били нужни на южнокорейски учени да установят кога има най-малък риск кафето да бъде разлято.
А именно - когато човек хване чашата отгоре малко под ръба ѝ, съобщи в. "Дейли мейл".
В този случай обаче е по-голяма опасността носещият чашата да се изгори от надигащата се от напитката пара.
Вижте и интересни традиции за пиене на кафе в галерията ни "Как хората пият кафето си по света"
Когато картонена или пластмасова чаша се държи отстрани, дори и да има дръжка, се засилват силите, с които кафето се удря в стените.
Така се увеличава вероятността то да бъде разлято.
Много малка промяна в начина на хващане задържа напитката в чашата.
Този метод е за предпочитане пред другия, препоръчан от изследователя Дживот Хан от корейската академия Минджок - да се върви заднешком.
Според него така "значително се променят честотните характеристики на движението на ръката".
Ходенето назад обаче не е толкова практично, защото човек може да се спъне или да се блъсне в минаващ колега, което от своя страна би довело да разливане на кафето.
Във видеото горе вижте и защо хората обичат да пият кафе
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!