Необходими продукти:
450 г пилешко филе
400 г пасирани домати (от консерва)
250 г сирене „Моцарела”
70 г сирене „Грана падано“
70 г галета
80 мл зехтин
2 яйца
3 скилидки чесън
1 суха люта чушка (пеперончино)
1/2 глава лук
1/4 връзка босилек
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Наситнените лук и чесън се запържват в половината от зехтина и когато омекнат, се овкусяват със стритата люта чушка и с ригана.
Сипват се доматите и 400 мл вода.
Подправя се със сол и черен пипер, като по желание се слага и малко захар.
Сосът се готви 10 минути.
Пилешкото филе се реже на две и се посолява.
Петдесет грама от сиренето „Грана падано” се настъргва на ситно ренде и се смесва с галетата.
Яйцата се разбиват. Месото се овалва в брашно, потапя се в яйцата и след това се овалва в сместа от галета и сирене.
Месото се запържва в останалия зехтин, до златисто.
Подрежда се в тава, полива се със соса, а отгоре се разпределя моцарелата.
Завършва се с останалото сирене „Грана падано”, настъргано на ситно.
Ястието се пече около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Поднася се с нарязан босилек.
Ако тази рецепта ви е допаднала, защо не видите още:
Как да си направим кюфтенца по датски
Една супер рецепта за овчарски пай
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!