Д нес, официално бе обявено журито в "Bake Off: Най-сладкото състезание".
Това са инж. Юлия Панджерова, истински вдъхновител за стотици млади хора, превърнали приготвянето на храна в своя професия и шеф Юри Балталийски, изкусен майстор с над 20-годишен опит в сладкарството и златен медалист в редица престижни международни кулинарни състезания.
Двамата бяха представени по време на гостуването на Ани Цолова в специално изградената за шоуто палатка, сред спокойната и позитивна среда на Парк-музей "Врана".
Шеф Балталийски е ученик на шеф Панджерова и двамата се срещат след 30-годишна пауза на снимачната площадка на “Bake off: най-сладкото състезание“, вече не като ученик и учител, а като равнопоставени професионалисти в сладкарството и пекарството.
В ефира на „Здравей България“ журито въвлече Ани Цолова в направата на въздушната торта - експлозия от вкусове Black forest.
Шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски споделиха, че предаването се създава с много любов и всички участници са отдадени докрай и изпълняват изискванията във всяка задача с изключително търпение и прецизност.
За завършека на кулинарната магия и тортата Black forest помогнаха и водещите на „Bake off: Най-сладкото състезание” Алекс Раева и Рафи.
Съвсем скоро, през ноември, зрителите на NOVA ще видят двамата виртуози шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски в ролята, в която ще поставят предизвикателства, ще споделят своя опит и ще оценяват 12-те участници в „Bake off: Най-сладкото състезание”.
Именно тяхна ще бъде и нелеката задача в края на шоуто да изберат „Най-добрият непрофесионален сладкар и пекар на България”.
Юлия Панджерова е блестящ преподавател и истински вдъхновител за стотици млади хора превърнали приготвянето на храна в своя професия.
Юлия е старши преподавател в Софийска професионална гимназия по туризъм и работи и като водещ кулинарен инструктор в Европейска Академия за обучение и развитие.
Едновременно с това участва в разработването и осъществяването на международни проекти в Италия, Франция, Швеция, Испания и Турция.
Юлия Панджерова е сред избраните експерти, които разработват държавни образователни стандарти в ресторантьорството.
През 2015 година заедно с двама от своите ученици Антонио Иванов и Симеон Николов печелят квалификациите за България на най-престижното кулинарно състезание Bocuse d‘Or, известно като кулинарните "Оскари".
За нея предаването на познанията и уменията, които е натрупала през професионалния си път е призвание.
Тя вдъхновява любителите кулинари да следват мечтите си и да превърнат готвартството в своя професия.
Юлия и до днес не спира да обогатява професионалната си квалификация, като чете специализирана литература, посещава кулинарни курсове и семинари, обменя опит с изявени професионалисти и следи актуалните тенденции в кулинарията.
Обича да създава авторски рецепти на основата на старата българска кухня и мечтае да завърши курс по фотография, за да снима собствените си творения.
Другият член на журито Юри Балталийски може да се похвали със също толкова блестяща кариера.
Неговата най-голяма страст е шоколадът, с който печели престижни отличия в цял свят. Освен шеф-сладкар е и треньор, който е обучил стотици млади професионалисти, насочили се към сладкарството.
Юри е възпитаник на Софийска професионална гимназия по туризъм и завършва кулинарния колеж в Москва.
Шеф Юри Балталийски е изкусен майстор сладкар с над 20-годишен опит във водещи хотели в чужбина.
Той е бил и главен сладкар на хотел Hilton Прага в продължение на 17 години.
Юри е златен медалист в редица престижни международни кулинарни състезания.
Той е истински артист и може да направи всякакъв вид торта или декорация от захар, шоколад или марципан.
Избира сам сладкарството за свое призвание и професионалната му реализация и успехи са негова сбъдната мечта.
В свободното си време се отдава на рисуване, правене на скулптури, фотография, колекциониране на професионални кулинарни списания. Интересува се от кино и музика и се занимава с тибетска йога, плуване и фитнес.
Прочетете още:
Алекс и Рафи ще са водещи на „Най-сладкото състезание“
Най-сладкото състезание стартира в ефира на NOVA
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!