С винското месо определено не е най-диетичният месен продукт, но се услажда на мнозина, което се доказва с изобилието от рецепти за приготвянето му.
В рецептата за деня Милена комбинира месото с мед и моркови, които се съчета отлично.
Необходими продукти:
400 гр. свински флейки
400 гр. моркови
2 с. л. мед
мента
сол
черен пипер
зехтин
Нарежете месото на лентички и го овкусете с всички подправки, но не слагайте сол.
Добавете и лъжица мед.
Оставете го да постои в хладилника за 20-30 минути, за да поеме ароматите.
Нарежете морковите на тънки лентички. Във видеото от канала „Да сготвим с Милена“ вижте един хитър начин да го направите.
Поръсете зеленчуковите лентички с черен пипер и зехтин и запържете в тиган. Щом омекнат, добавете и лъжица мед и изчакайте да се карамелизират.
В същия тиган запържете месото. Преди да сервирате поръсете с прясна мента.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!