Мс стор готвач в
нюйоркски ресторант получи предупреждение
от здравните власти в града, защото
предлагал на клиентите си сирене,
приготвено от кърмата на собствената
му съпруга.
Даниел Анжерер, който
държи ресторанта Klee Brasserie в Манхатън
заедно с жена си Лори, решил да
експериментира, след като малкият фризер
в дома им се препълнил от огромните
количества кърма, която Лори
съхранявала за дъщеря им, разказва британският в. "Дейли телеграф".
В блога си готвачът поместил рецептата за сирене от кърма, която е със следните съставки: четири чаши
кърма, кисело мляко, мая за сирене и
морска сол.
Анжерер приканва
по-авантюристичните си клиенти да
побързат да опитат необичайния деликатес
преди една от тях да свърши
- т.е. "до изчерпване на количествата".
Той описва вкуса на
необичайното сирене кърма като по-сладко от
кравето и твърди, че имало доста
смелчаци, които след като прочели за
него, пожелали да го опитат.
Реакциите в общи линии
били положителни, но много повече хора
не се престрашили да го пробват.
Анжерер поднася сиренето
върху канапе от смокини и чушки, но
уточнява, че то върви най-добре със
стафиди.
Въпреки, че деликатесът не е включен в официалното меню, готвачът
получил предупреждение от здравните
власти да не го предлага на клиентите
си.
Ресторантът предлага
ястия от органични продукти местно
производство, а според Анжерер сиренето
от кърма придава съвсем друго значение
на думата "натурален".
Деликатес: Сирене от майчина кърма
Майстор готвач в нюйоркски ресторант получи предупреждение от здравните власти в града, защото го предлагал на клиентите си
11 март 2010, 16:02
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!