М асови нарушения при продажбата на храни, на открито в горещините. Това установи проверка на екип на Новините на Нова ТВ в Слънчев бряг.
В Бургаски регион беше обявен зелен, а не жълт код за опасно високи температури. В обедните часове обаче те надхвърлиха 30 градуса. Усещането беше за жега заради комбинацията от влажен въздух и високи градуси.
Успяват ли търговците на хранителни продукти по морето да ги съхраняват правилно, за да ги предложат на своите клиенти
екипът на телевизията провери заедно с инспекторите по безопасност на храните.
Докато персоналът на барбекю-бар търси шефовете, инспекторите виждат първото нарушение - току що изпечената скара е на сантиметри от клиентите без преградно стъкло. Така инспекторите написаха първия акт за нарушение.
Проверен беше и павилион за дюнери и пици на входа на плажа.
По документи всичко е наред, но сосовете, вместо в хладилника, са на припек. Върху бутилките е написано „Мостра”. И в този случай ще бъде съставен акт за нарушение. Въпреки всички нередности, туристите купуват смело храна.
Заради високите температури от Агенцията по безопасност на храните предупреждават летовниците да не купуват храна от нерегистрирани обекти. Предупреждават и за опасностите, които крие купената на плажа варена царевица, защото не се знае нито къде, нито кога е приготвена.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!